Screenen middels Otentica
27 maart 2024 
in Blog
1 min. leestijd

Screenen middels Otentica

Recent zijn wij een samenwerking gestart met Otentica en hebben daarmee ons screeningsproces van de bij ons aangesloten zzp'ers naar een hoger niveau getild.  

Otentica is een platform waar zaken zoals bijvoorbeeld identiteit, diploma’s, IBAN, BIG, SKJ, VOG's, BTW en KVK-inschrijvingen worden gecontroleerd. De controle op echtheid en authenticiteit wordt rechtstreeks uitgevoerd via een koppeling naar de officiële instanties zoals bijvoorbeeld DUO, Justitie, KVK etc. Dat betekent een sluitende screening zonder mogelijkheden om zaken te kunnen manipuleren.

Waarom is screenen zo belangrijk?

Het is al een tijdje gaande, maar helaas lijkt het momenteel ook weer een hot-item te zijn. Rotte appels die het allemaal niet zo nauw nemen en met vervalste diploma's, vog's of andere zaken aan het werk gaan in de zorg. ZZP'ers in de zorg die snel geld willen verdienen en het ondernemerschap niet serieus nemen. Over de rug van de goedwillende zzp'ers, vast personeel en vooral de clienten. Wij zien ook bemiddelingsbureaus die hieraan meewerken en bewust zzp'ers bemiddelen waar van alles aan ontbreekt. Zij maken de markt kapot, zorgen voor een slechte naam van de branche, de goeden lijden onder de kwaden en het gaat vooral ten kosten van de juiste zorg. Heel schrijnend! 

Screening is daarom enorm belangrijk, meteen aan de voorkant. Voordat je bij ZBBN op actief kan en actief ingezet kan gaan worden, is alles gecontroleerd en goed bevonden op echtheid en kunnen we steeds meer authenticiteit garanderen en sluiten we fraude steeds verder uit!